Het Zuid-Hollands Kampioenschap, een podiumplek voor Teun

Zaterdag 2 juni 2018- Het Zuid-Hollands Kampioenschap op de thuisbaan in Barendrecht. Teun had er zin in. Een dagje samen met papa naar de baan. Opa en oma Ouwens zouden ook komen kijken dus dan moest er wel een schepje bovenop natuurlijk. Vroeg op, ondanks dat de baan vlakbij was, maar Teun wilde toch echt nog even ‘trainen’. Hij was eigenlijk gewoon nogal zenwuachtig…

De training verliep (uiteraard) prima. Teun had van te voren de opdracht gekregen rustig aan te doen. Maar zoals wel vaker was meneertje al tijdens de training volop aan de slag. Een goed teken dat wel, maar hij moest natuurlijk niet al moe zijn voordat de wedstrijd zou beginnen. Gelukkig eindigde de training ruim op tijd, omdat de grote jongens nog even apart mochten trainen op de pro-sectie. Zo kon Teun weer even op adem komen.

Het duurde even voordat de startlijsten er waren en toen ze hingen bleek dat Teun samen met één van zijn grote concurrenten uit Oud-Beijerland; Steff de Bruin in de manches zat. Dat werd dus meteen keihard aan de bak.
Vol vertrouwen en geheel zelfstandig ging Teun naar het parc fermé, opstellen voor de eerste manche.
Steff en Teun kwamen allebei als een raket uit het starthek. Wat gingen die twee meteen hard! Samen over de eerste heuvel, samen naar de eerste bocht. Steff had een kleine voorsprong en het voor deel van de binnenbocht. Bij het uitkomen van de bocht reed Steff voorop, Teun volop in de achtervolging. Teun knokte om dichterbij te komen en leek er op het laatste stuk in te slagen om er voorbij te komen, maar Steff had nog wat over en Vlak na elkaar kwamen ze over de finish. Eigenlijk is dit meteen het verhaal van alledrie de manches. Telkens hetzelfde beeld; Steff voorop en Teun daar vlak achter op zoek naar ruimte of een foutje van Steff. Maar die ruimte was er niet en dat foutje kwam er ook niet. Dus was Steff drie keer 1 en Teun drie keer 2.
Er waren niet zo heel veel deelnemers, dus dat werd meteen finale rijden. Een finale die net zo spannend beloofde te worden als de manches. Want wat zijn de heren bij de boys 9 aan elkaar gewaagd zeg. Die gaan elkaar nog tot hele grote prestaties brengen als ze deze competitie zo vol houden.


Teun mocht zijn plekje aan het hek als vierde kiezen en ging op plek 1 staan. Blijkbaar was er weer niemand voor hem die het aandurfde om aan de binnenkant van Steff te staan. Op plek 3 stond Thijs Pronk uit Zoetermeer, ook zo’n rappe man met een kans op een ereplekje op het podium. Naast Thijs stond Daan Verhoof, nog zo’n snelle Oud-Beijerlander. Dat zou wat worden met die vier zo naast elkaar aan het hek.

Teun aan de binnenkant had een mooie kans om in de eerste bocht onder iedereen te komen en het tweede stuk de leiding te pakken… maar nee. Teun had een (hele) slechte start en moest in de achtervolging. Dat deed hij goed, ondanks een minder goede start wist hij weer voorin te komen bij de eerste bocht. Hij draaide keurig met de rest mee onderdoor en kwam als derde de bocht uit. Dat had hij slim gedaan. Nu moest hij wel heel hard trappen om de snelheid die hij in de bocht verloren was goed te maken. Voor hem reden Steff en Thijs, vlak achter hem Daan.
Teun zocht aansluiting bij Thijs, maar moest oppassen, want Daan was van plan om in de tweede bocht een actie te gaan doen. Vanaf de kant was dat goed te zien, maar Teun had het ook door en ving Daan prima op. Nu het derde stuk op waar Teun al de hele dag heel snel was. Hij bewoog heel goed, wist Daan achter zich te laten en was op weg nar Steff en Thijs. Nu maar kijken of er in de bocht of op het laatste stuk een gaatje zou komen. Maar helaas, als aan een touwtje kwamen de heren over de finish: Steff 1, Thijs 2 en Teun 3.

Wat ging Teun weer hard vandaag en wat heeft hij een mooie strijd geleverd in alle ritten. Hij groeit iedere wedstrijd harder. Nu nog een beetje werken aan de zenuwen en een klein beetje brutaler worden op de baan.
De volgende halte voor Teun: de landelijke topcompetitie in Luyksgestel. Daar zal hij weer flink moeten knallen , maar afgaande op vandaag komt dat wel goed.

Leave a Reply

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial